Iedereen kent het gevoel: je vertrekt vol enthousiasme op vakantie, maar ineens mis je thuis. Voor John Phillips (40) uit het Verenigd Koninkrijk krijgt dat trouwens een behoorlijke prijskaartje — én een volle koffer.
John staat erom bekend dat hij ruim €370 neertelt voor een extra koffer, volgestopt met noodles, chips, bacon en zelfs een George Foreman Grill. Alles, zodat hij zich waar dan ook thuis voelt qua eten — zelfs op de meest exotische bestemmingen.
“Ik wil gewoon mijn eigen eten mee als ik op reis ga,” vertelt John aan Kennedy News and Media. “Waarom zou ik stressen om lokale gerechten als ik gewoon mijn makkelijke favorieten mee kan nemen?”
Vakantie met een Engelse voorraadkast
Toen John en zijn vrouw Rebecca (29) vorig jaar naar Egypte gingen, leverde dat een opmerkelijke paklijst op: 21 bakjes instant noodles, 86 zakken chips, 2 verpakkingen bacon, 30 (!) worsten, blikjes tonijn, een groot blok kaas en de niet te missen bruine saus. En dat was nog maar het begin — 30 McVitie’s Club repen, 16 zakjes Engelse snoepjes en genoeg ontbijtrepen voor een halve maand.
Hun portable voorraadkast trok de aandacht: Rebecca’s video hierover ging viraal op TikTok en werd inmiddels ruim 200.000 keer bekeken.
Voor die koffer betaalden ze €370 extra — naast de bijna €1.700 die de all-in vakantiedeal al kostte.
Engels ontbijtje? Gewoon mee in het vliegtuig
John werkt als begeleider van vrachtwagenchauffeurs en neemt soms zelfs een George Foreman Grill mee op reis. Bacon- en worstbroodjes als ontbijt, waar dan ook — dat is in huize Phillips standaard. Rebecca moet haar maaltijden vaak alleen eten, want John houdt vast aan zijn eigen routine.
“Op vakantie eet ik overal van, maar hij wil gewoon zijn eigen eten,” vertelt Rebecca. Eigengereid eten is voor John al zolang zij hem kent vaste prik op reis.
“In het begin at hij alleen friet als we uit eten gingen,” lacht Rebecca. “Daarna gingen er snacks mee. Elk jaar nam hij wat meer.”
Zelfs vlees mag mee — ijsblokjes in Tupperware
Het begon ooit met instant noodles en wat lokale snacks, maar intussen nemen ze complete Engelse ontbijtjes mee op hun trips van twee weken. “Vlees meesmokkelen? Gaat prima. We stoppen het in een bak met koelelementen en nemen het zo het vliegtuig in. Na de landing bleef het gewoon ijskoud,” aldus Rebecca.
Voor haar is het al lang geen gedoe meer — het hoort er gewoon bij. “Als John niet eet, heb ik zelf ook geen plezier op vakantie.” Ze is eraan gewend dat hij ‘t liefst zijn eigen voorraad soldaat maakt — zelfs als ze samen naar het hotelrestaurant gaat, pakt John hooguit wat brood erbij.
Op bootexcursies? Dan gaat er gewoon een Pot Noodle in de tas mee.
Waarom iets nieuws proberen als je je favorieten bij je hebt?
Toegegeven, eten is natuurlijk een van de leukste kanten van vakantie — nieuwe smaken, lokale gerechten. Maar John? Die haalt zijn plezier vooral uit het gratis bier bij de all-in en zijn eigen Engelse snacks. “Voor mij draait vakantie niet om het eten,” zegt hij nuchter. “Ik eet zo al heel mijn leven: friet, worstjes en de dingen van thuis.”
Zijn tip voor andere kieskeurige eters? “Maak je niet druk om restaurantjes zoeken of vreemde keukens proberen — neem gewoon je eigen eten mee. Lekker makkelijk.”
‘Dit is gewoon wie we zijn’
Voor Rebecca is John’s unieke reisstijl inmiddels doodnormaal. “Ik erger me er niet aan. Uiteindelijk is het gewoon onze manier geworden. Voor mij hoeft hij niet te veranderen — zo reizen we nu gewoon.”